Hoe werkt het?

Bereken uw premie


Ruim 279.000 mensen gingen u voor!

hond

Veel mensen vragen zich af hoe een hondenverzekering eigenlijk werkt. Daarom lichten we het hieronder in het kort even toe.
Op deze pagina leest u hoe het aanvragen van een verzekering precies gaat.

U wilt zich geen zorgen maken

U wilt zich geen zorgen maken over onverwachte rekeningen van de dierenarts. Als (nieuwe) huisdiereigenaar is het goed dat u weet dat een ongeluk of ziekte tot hoge dierenartskosten kan leiden. Het is daarom verstandig om uw hond te verzekeren.

Een hondenverzekering is vergelijkbaar met een humane ziektekostenverzekering. Vrijwel alle medische kosten als gevolg van een ongeval en/of ziekte worden vergoed. U sluit de verzekering af om er zeker van te zijn dat u de medische zorg die uw hond onverwacht nodig heeft, kunt betalen. Wij nemen het risico van deze kosten over en in ruil daarvoor betaalt u maandelijks (of jaarlijks) een bedrag (de premie).

U kiest een dekking

U kiest de dekking die bij uw situatie past en vraagt de verzekering aan. De Proteq Dier & Zorg Comfort Verzekering biedt u een basisverzekering met een brede dekking en de mogelijkheid om extra verzekeringen af te sluiten. U kunt dan zelf kiezen of u de Aanvullende Dekking en/of de Vaccinatie + Crematie Dekking extra wilt afsluiten.

Benieuwd wat er wel of niet gedekt is? Bekijk hier de dekking of bel ons via 072 - 5180 280

U declareert uw nota

Als u bij de dierenarts geweest bent stuurt u de rekening naar Proteq Dier & Zorg. U hoopt natuurlijk dat het niet gebeurd, maar als u naar de dierenarts moet omdat uw hond onverwacht ziek wordt of een ongelukt krijgt, is het fijn om te weten dat u zich over de financiën niet druk hoeft te maken. Na uw bezoek aan de dierenarts kunt u uw declaratie per post of makkelijk en snel online indienen. Nota's van € 500,- of hoger kunnen direct aan de dierenarts uitgekeerd worden en dankzij onze "Express Service" kunt u nota's hoger dan € 250,- binnen 5 werkdagen laten afhandelen.