Verzekeren: hoe werkt dat?

hond

Veel mensen vragen zich af wat een hondenverzekering eigenlijk is en hoe dat nou werkt. Daarom vertellen we u er graag wat meer over.

Een hondenverzekering is vergelijkbaar met een humane ziektekostenverzekering. Vrijwel alle medische kosten als gevolg van een ongeval en/of ziekte worden vergoed. U sluit de verzekering af om er zeker van de te zijn dat u de medische zorg die uw hond onverwacht nodig heeft, kunt betalen. Wij nemen het risico van deze kosten over en in ruil daarvoor betaalt u maandelijks (of jaarlijks) een bedrag (de premie).

Bereken uw premie


Ruim 279.000 mensen gingen u voor!

Bestaande aandoeningen

Net als bij alle andere verzekeringen is het niet mogelijk om een bestaande aandoening van uw huisdier te verzekeren. Dit komt omdat er geen sprake meer is van een risico; het is immers al gebeurd en daarmee een zekerheid. U sluit toch ook geen woonverzekering af wanneer uw huis al in brand staat, of een annuleringsverzekering wanneer de vakantie al geannuleerd is? Zo werkt het ook met een hondenverzekering.

Kies de dekking die bij u past

Dankzij de zeer complete Proteq Dier & Zorg verzekeringen hoeft u zich geen zorgen meer te maken om de hoogte van uw dierenartsrekening; eenmaal verzekerd weet u zeker dat u uw hond altijd de juiste medische zorg kunt bieden die hij of zij nodig heeft. Daarnaast kunt u er zelf voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten, zodat de verzekering optimaal bij u en uw hond past.

Benieuwd wat het kost?

Wilt u er zeker van zijn dat u de medische kosten van uw hond bij een ongeval of ziekte kunt betalen en bent u benieuwd wat een hondenverzekering u zal kosten? Vul dan uw gegevens in bereken eenvoudig uw premie!