Opzeggen

Uiteraard vinden wij het heel erg jammer als u als klant wilt (of moet) opzeggen. Om het opzeggen, ondanks dat we u liever niet kwijt willen, toch zo makkelijk mogelijk voor u te maken, vertellen we er hieronder wat meer over.

Opzeggen en opzegtermijn

Als u uw verzekering bij Proteq Dier & Zorg op wilt zeggen kunt u dit telefonisch of door middel van een brief aan ons doorgeven, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen.

Opzeggen moet minimaal 1 maand voor het aflopen van de eerste contracttermijn. Na het aflopen van de eerste contracttermijn kunt u dagelijks opzeggen. Vermeld hierbij altijd minimaal de reden van opzeggen en uw relatie- en polisnummer.

Hoe werkt het opzeggen als...

... mijn huisdier komt te overlijden?

Om de verzekering te beëindigen hebben wij een overlijdensverklaring van uw dierenarts nodig. Mocht u nog een declaratie gaan indienen (of heeft u die al ingediend) waaruit blijkt dat er euthanasie is gepleegd, hoeft u de overlijdensverklaring niet op te sturen. De verzekering wordt dan beëindigd naar aanleiding van die declaratie.

Indien van toepassing wordt na beëindiging van de verzekering de teveel betaalde premie na de wettelijke storneringstermijn van 56 dagen op uw rekening teruggestort.

... mijn huisdier een nieuw baasje krijgt?

Wanneer uw huisdier wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar moet u dat aan ons melden. Wij zullen u na ontvangst en verwerking van dit bericht een afstandsverklaring toesturen. Zodra wij deze volledig ingevuld en ondertekend retour hebben ontvangen, zullen wij de polis beëindigen en, indien gewenst, voor de nieuwe eigenaar een polis opmaken.