Direct uitkeren

Als klant kunt u altijd bij ons declareren, ongeacht de hoogte van de nota. U hoeft niets op te sparen, er is geen minimum bedrag. Alleen de wijze waarop u kunt declareren kan varieren, afhankelijk van de hoogte van de nota.

Nota's van € 500,- of hoger hoeft u zelf niet voor te schieten

Nota's van € 500,- of hoger hoeft u bij Proteq Dier & Zorg niet zelf voor te schieten. Wij keren deze direct uit aan de praktijk, als uw praktijk bij ons aangesloten is. Vervolgens ontvangt u van ons een betalingsverzoek voor het gedeelte dat niet onder de dekking valt.

Hoe werkt het in de praktijk?

In het onderstaande schema wordt weergeven hoe het Direct uitkeren aan de dierenartspraktijk werkt.

stroomschema direct uitkeren

Neem altijd uw Proteq Dier & Zorg Klantenpas mee naar de dierenarts

Het Direct uitkeren aan de praktijk is alleen mogelijk als u bij uw dierenarts uw persoonlijke Proteq Dier & Zorg Klantenpas kan laten zien. Zonder Klantenpas moet u eerst zelf de nota voorschieten en deze vervolgens opsturen naar Proteq Dier & Zorg met het declaratie formulier. Bent u uw pas kwijt, meld dit dan direct op via ons contactformulier.

Ook als uw dierenarts met ons een overeenkomst voor het gebruik van de klantenpas heeft, hebben wij het recht om niet aan hem/haar te betalen. Wij nemen dan contact met u op. U moet de nota van uw dierenarts dan zelf aan hem/haar betalen. Wij vergoeden in dat geval aan u het bedrag waarop u volgens de verzekering recht hebt.