Declareren: zo werkt het

Als klant kunt u altijd bij ons declareren, ongeacht de hoogte van de nota. U hoeft niets op te sparen, er is geen minimum bedrag. Alleen de wijze waarop u kunt declareren kan variëren, mede afhankelijk van de hoogte van de nota.

Declareren per post

Download het declaratieformulier, vul het in en stuur het samen met de originele nota's naar: Proteq Dier & Zorg - Postbus 6257, 4000 HG Tiel.

Online declareren

Vul het online declaratieformulier in met behulp van uw klantgegevens en kies voor een gewone afhandeling of de "Express Service".

Zo verwerken wij declaraties

Hoe wij onze declaraties precies verwerken en hoe lang het duurt, hebben wij schematisch weergegeven. Uw declaratie wordt sneller afgehandeld als u rekening houdt met onderstaande punten:

  • vraag de dierenarts om een gespecificeerde nota
  • de nota moet van de dierenartspraktijk zijn
  • de nota moet aan u gericht zijn
  • de naam van uw huisdier en het chipnummer moeten worden vermeld
  • welke behandelingen en/of medicijnen zijn verricht en/of verstrekt
  • wat de kosten zijn per behandeling en/of medicijn
  • vul het (online) declaratieformulier (volledig en correct) in
  • nota's uit het buitenland dienen in het Nederlands of Engels te zijn opgesteld met toevoeging van de medische status (medical chart)

Verwerkingstijd van declaraties

Bij Proteq Dier & Zorg kunt u zowel online als via de post uw declaratie indienen. De keuze is aan u. Nota's lager dan € 250,- worden in de regel binnen 10 werkdagen afgehandeld, declaraties hoger dan € 250,- en ingediend via onze online "Express Service", handelen wij binnen 5 werkdagen af.

Let op: voor declaraties die via de post worden ingediend is het niet mogelijk om gebruik te maken van de "Express Service". Door de tijd die nodig is om uw envelop bij ons te bezorgen is het voor ons niet mogelijk om de declaratie binnen 5 werkdagen af te handelen.

Nota's van € 500,- of hoger

Wanneer u een nota heeft van € 500,- of hoger hoeft u deze, op vertoon van uw (geldige) Proteq Dier & Zorg Klantenpas, niet zelf voor te schieten. Wij keren direct uit aan de dierenartspraktijk (als uw dierenarts aangesloten is bij Proteq Dier & Zorg). Het deel dat wij niet vergoeden en de medische kosten die niet onder uw dekking vallen, betaalt u ons achteraf.

Lees hier meer over direct uitkeren

Nota's lager dan € 500,-

U schiet eerst zelf de nota voor en stuurt deze vervolgens naar ons op samen met uw (online) declaratieformulier. Nota's van € 250,- en hoger kunt u via onze online "Express Service" indienen; wij garanderen dan dat uw declaratie binnen 5 werkdagen afgehandeld wordt. Nota's lager dan € 250,- worden in de regel binnen 10 werkdagen afgehandeld.