Persberichten

Max nog steeds populair voor honden, verrassende nummer 1 bij katten

Gepubliceerd op: Amstelveen, 10 juli 2017

Dier & Zorg van Reaal heeft de jaarlijkse Honden & Kattennamen Top 5 bekend gemaakt. Max blijft, net als vorig jaar, de populairste hondennaam. In de Kattennamen Top 5 is er een verrassende nieuwe nummer één uit de bus gekomen: Pip. Dier & Zorg, de grootste huisdierverzekeraar van Nederland, doet sinds 2006 jaarlijks onderzoek naar de populairste honden- en kattennamen.

Lees meer

Reaal Dier & Zorg nu ook grootste panda-verzekeraar

Gepubliceerd op: Amstelveen, 11 april 2017

De komst van de panda's Xing Ya en Wu Wen naar Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Dier & Zorg, onderdeel van Reaal. Dier & Zorg is de grootste huisdierverzekeraar van Nederland, vanuit die rol heeft zij de transport- en levensverzekering van de reuzenpanda's op zich genomen. Door de samenwerking met Ouwehands Dierenpark in Rhenen wordt Dier & Zorg in een keer de grootste panda-verzekeraar van Nederland.

Lees meer

Medische kosten Gebitsbehandelingen door huisdiereigenaar vaak meeverzekerd “Stinken uit de bek kan echt niet meer”

Gepubliceerd op: Amstelveen, 8 februari 2017

De medische kosten voor de gebitsbehandelingen van hun hond of kat, worden door de eigenaar vaak meeverzekerd. Dat blijkt uit een analyse van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierverzekeraar van Nederland. In 2016, had 65% van de afgesloten polissen een dekking voor gebitsbehandelingen.

Lees meer

Meerderheid honden- en katteneigenaren voorstander van een vuurwerkverbod

Gepubliceerd op: Amstelveen, 10 januari 2017

De meerderheid van de honden- en katteneigenaren is een voorstander van een vuurwerkverbod voor particulieren. Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl, uitgevoerd in opdracht van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg. Aanleiding voor het onderzoek is de maatschappelijke discussie over dit onderwerp.

Lees meer

Max weer de populairste hondennaam. Simba populairste kattennaam

Gepubliceerd op: Alkmaar, 11 juli 2016

Max is op dit moment de populairste hondennaam. Voor de kat is dat Simba. Dit blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg. De grootste huisdierverzekeraar van Nederland houdt het onderzoek sinds 2006.

Lees meer

Marco van Muiswinkel neemt afscheid van Vivat

Gepubliceerd op: 4 juli 2016

Per 1 juli heeft Marco van Muiswinkel afscheid genomen van Vivat. Binnen Vivat vervulde hij sinds 2008 de functie van directievoorzitter Proteq, bekend van Proteq Dier & Zorg, Zelf.nl en Route Mobiel.

Lees meer

Vrijwillig eigen risico bij ziektekostenverzekering voor het huisdier populairder dan bij humane zorgverzekering

Gepubliceerd op: 23 november 2015

Het kiezen van een vrijwillig eigen risico is bij ziektekostenverzekeringen voor huisdieren populair. Dat blijkt uit cijfers van Proteq Dier & Zorg, de grootste aanbieder van ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. In 2015 koos 47% voor een huisdierverzekering met een vrijwillig eigen risico.

Lees meer

Luna voor het 5e jaar populairste hondennaam en dit jaar ook populairste kattennaam!

Gepubliceerd op: 12 augustus 2015

Luna is zowel voor de hond en de kat op dit moment de populairste naam. Dit blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg. De grootste huisdierverzekeraar van Nederland houdt het onderzoek al sinds 2006.

Lees meer

SNS REAAL tekent verkoopovereenkomst voor VIVAT

Gepubliceerd op: 16-02-2015

SNS REAAL heeft aangekondigd dat zij een overeenkomst heeft getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd., een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. VIVAT Verzekeringen bestaat uit de merken Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en ACTIAM. De definitieve verkoop is afhankelijk van de toestemming van de wederzijdse toezichthouders.

Voor onze huidige klanten en relaties verandert er door de transactie niets: zij behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.

Lees meer

Bijna de helft van de eigenaren kiest vooreen vrijwillig eigen risico

Gepubliceerd op: 25-11-2014

Van de honden en katten eigenaren die voor hun huisdier een ziektekostenverzekering afsluiten, kiest 43 % voor een verzekering met een vrijwillig eigen risico. Dit blijkt uit cijfers van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierverzekeraar in Nederland.

Lees meer

Populaire Namen Top 5 sinds 2006

Gepubliceerd op: 15-08-2014

Als specialist in huisdierverzekeringen hebben we de afgelopen jaren goed inzicht gekregen in wat de populairste honden- en kattennamen zijn. Om u nog even te helpen herinneren aan de resultaten van de voorgaande jaren hebben we alle populaire namen van de afgelopen 9 jaar nog even voor u op een rijtje gezet!

Lees meer

Tijgertje weer terug als populairste kattennaam. Luna handhaaft koppositie hond

Gepubliceerd op: 30-07-2014

Tijgertje is weer terug als de populairste kattennaam in Nederland. Voor de hond blijft Luna de meest populaire naam. Dit blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg. De grootste huisdierverzekeraar van Nederland houdt het onderzoek sinds 2006.

Lees meer

Huisdierverzekeraar constateert stijging kanker-onderzoek bij honden en katten

Gepubliceerd op: 01-10-2013

De grootste huisdierverzekeraar van Nederland, Proteq Dier & Zorg, constateert de afgelopen jaren een stijging in het aantal onderzoeken voor kanker bij honden en katten. Uit een analyse over 2007 tot en met 2012 blijkt dat het aantal ingezonden declaraties m.b.t. onderzoek naar tumoren bijna verdubbeld is. Deze stijgende trend zet zich ook in 2013 voort.

Lees meer

Luna blijft populairste hondennaam. Tijgertje op zijn retour bij Kat

Gepubliceerd op: 2-07-2013

Luna blijft de meest populaire hondennaam in Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg. Vorig jaar had Luna, Max al verdreven van de 1e plaats en ook in 2013 blijft Luna de meest populaire hondennaam. Voor de kat is Tijgertje niet meer de onbetwiste nummer 1, Luna heeft de koppositie overgenomen. De marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten houdt het onderzoek sinds 2006.

Lees meer

SNS REAAL genationaliseerd

Gepubliceerd op: 01-02-2013

De Minister van Financiën heeft besloten om SNS REAAL te nationaliseren. Dat betekent dat de Staat de enige aandeelhouder van SNS REAAL is geworden. Ga naar www.snsreaal.nl voor meer informatie.

Lees meer

Luna blijft populairste hondennaam. Tijgertje houdt koppositie bij kat.

Gepubliceerd op: 11-07-2012

Luna blijft de meest populaire hondennaam in Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg. Vorig jaar had Luna, Max al verdreven van de 1e plaats en ook in 2012 blijft Luna de meest populaire hondennaam. Voor de kat blijft Tijgertje de onbetwiste nummer 1. De marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten houdt het onderzoek sinds 2006.

Lees meer

Max niet langer populairste hondennaam. Tijgertje nog wel op nummer 1

Gepubliceerd op: 03-08-2011

Luna heeft Max als de meest populaire hondennaam van de 1e plaatst plaats verdreven. Voor de kat blijft Tijgertje de onbetwiste nummer 1. Dat blijkt uit het jaarlijkse Namen Onderzoek van Proteq Dier & Zorg, de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland.

Lees meer

Reactie van Proteq Dier & Zorg aan Vara Kassa n.a.v. klacht over een niet uitgekeerde declaratie

Gepubliceerd op: 26-03-2011

We hebben gistermorgen met meerdere collega’s naar het dossier van mevrouw XX gekeken. We hebben geconstateerd dat onze medewerker de verzekeringsvoorwaarden in de behandeling van de declaratie juist heeft toegepast.

Lees meer

Verhoging van de assurantiebelasting

Gepubliceerd op: 10-02-2011

Zoals u misschien via de media heeft gehoord, heeft de overheid besloten om vanaf 1 maart 2011 de assurantiebelasting te verhogen. Dit is een belasting die over de meeste schadeverzekeringen, zoals autoverzekeringen en woon- en inboedelverzekeringen, wordt geheven. Het percentage wordt verhoogd van 7,5% naar 9,7%. Net als alle andere verzekeringsmaatschappijen in Nederland zijn wij verplicht deze verhoging aan u door te berekenen.

Lees meer

Slechte adem hond of kat niet meer van deze tijd

Gepubliceerd op: 07-02-2011

De tijd dat het gewoon was dat honden of katten uit de bek stonken is voorbij. Goede gebitsverzorging bij de hond of kat is namelijk tegenwoordig heel normaal. Dat meldt de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, Proteq Dier & Zorg, naar aanleiding van de Maand van de Gebitsverzorging.

Lees meer

Spectaculaire groei aantal verzekerde huisdieren

Gepubliceerd op: 17-01-2011

In 2010 is het aantal afgesloten huisdierverzekeringen bij de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen met 38% gestegen. Dit meldt Proteq Dier & Zorg die de cijfers van 2009 ten opzichte van 2010 met elkaar vergeleken heeft. De laatste jaren stijgt het aantal verzekerde honden en katten in Nederland aanzienlijk. De schatting is dat er nu circa 170.000 honden en katten een ziekte- kostenverzekering hebben, waarvan er 109.000 bij Proteq Dier & Zorg verzekerd zijn.

Lees meer

Huisdierenverzekering populair Dierendag Cadeau

Gepubliceerd op: 04-10-2010

Een ongevallen en ziektekostenverzekering voor de hond of kat is dit jaar een populair Wereld Dierendag cadeau. Dit constateert de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland, Proteq Dier & Zorg.

Lees meer

Huisdierenverzekering lijkt steeds meer op ziektekostenverzekering mensen

Gepubliceerd op: 29-09-2010

Proteq Dier & Zorg – de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland – gaat direct uitkeren aan de dierenartspraktijk. Klanten met een Proteq Dier & Zorg Verzekering hoeven niet meer zelf de nota voor te schieten, de verzekeraar betaalt rechtstreeks uit aan de dierenarts. Dit is voor de klant gelijk aan wat hij al gewend is bij zijn eigen zorgverzekering. Door deze nieuwe gratis service is Proteq Dier & Zorg de klant en de dierenarts nog beter van dienst. Belangrijk is ook dat door deze procesverbetering declaraties snel en efficiënt afgehandeld kunnen blijven worden.

Lees meer

Tijgertje en Max blijven favoriete katten- en hondennaam

Gepubliceerd op: 30-08-2010

De Nederlander houdt vast aan traditionele namen voor zijn hond of kat. Dat blijkt uit het jaarlijkse Namen Onderzoek van Proteq. Dier & Zorg, de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland. Ook de afgelopen 12 maanden is Max voor de hond en Tijger(tje) voor de kat de meest populaire naam.

Lees meer

Honden en katten lijden meest aan ogen en oren

Gepubliceerd op: 01-07-2010

Als honden en katten bij de dierenarts komen is dat meestal voor de ogen of oren. Daarna gaat het vaak om aandoeningen aan de maag en darm of aan de huid. Dat blijkt uit een analyse van Proteq Dier & Zorg, met 102.000 verzekerde honden en katten de grootste aanbieder van ziektekostenverzekeringen voor huisdieren in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 70 procent van de markt in handen. De analyse is gemaakt op basis van ruim 120.000 declaraties die vorig jaar bij het bedrijf werden verwerkt.

Lees meer

Ook huisdier kan worden bestraald

Gepubliceerd op: 02-04-2010 (Volkskrant)

Na accupunctuur voor de pekinees met een stijve rug en fysiotherapie in speciale hondenzwembaden, opent nu ook het eerste bestralingscentrum voor honden en katten zijn deuren in Utrecht. Daar kunnen huisdieren voor gemiddeld 2.000 euro tegen kanker worden behandeld.

Lees meer

Nieuwe hoop voor huisdier met kanker

Gepubliceerd op: 01-04-2010 (AD)

In Utrecht opent vandaag een bestralingskliniek voor huisdieren. Dankzij John de Blaey, die hond Bor aan botkanker verloor. ’Ik had zo 2500 euro voor bestraling betaald/ Hij is niet de enige. Mensen gaan volgens deskundigen steeds verder voor hun huisdier.

Lees meer

Regelmatige gebitsreiniging honden en katten populair

Gepubliceerd op: 25-01-2010

In Nederland besteden mensen niet alleen meer aandacht aan hun eigen gebit, maar ook aan dat van hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierenverzekeraar in Nederland, naar aanleiding van de Maand van het Gebit.

Lees meer

Op huisdier wordt niet bezuinigd

Gepubliceerd op: 28-09-2009

In Nederland zullen de honden en katten niet leiden onder de recessie. Dat blijkt uit onderzoek van de grootste huisdierenverzekeraar in Nederland, Proteq Dier & Zorg. Uit dat zelfde onderzoek blijkt tevens dat verjaardagsfeestjes voor honden en katten erg in trek zijn

Lees meer

Ook in Nederland steeds meer honden en katten verzekerd

Gepubliceerd op: 14-09-2009

Ook in Nederland begint het ‘gewoon’ te worden om voor de hond en kat een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Proteq Dier & Zorg, marktleider op dit gebied, sloot onlangs de 100.000ste polis af.

Lees meer

Tijgertje terug op 1 als meest polulaire kattennaam in Nederland

Gepubliceerd op: 30-08-2009

Tijgertje is weer de meest populaire kattennaam in Nederland. Vorig jaar was Tijgertje verdrongen door Simba, maar evenals in 2007 staat Tijgertje nu weer op de eerste plaats.

Lees meer

Simba en Max populairste katten- en hondennaam

Gepubliceerd op: 14-08-2008

Dierenverzekeraar en marktleider Proteq Dier & Zorg heeft haar jaarlijkse katten- en hondennamen Top 10 bekend gemaakt. Net als vorig jaar blijft Simba bij de katten de meest populaire naam in Nederland.

Lees meer

Simba en Max populairste katten- en hondennaam

Gepubliceerd op: 21-08-2007

Online verzekeraar Proteq heeft haar jaarlijkse Honden- en kattennamen Top 10 bekend gemaakt. Grootste verrassing is dat de namen Tijgertje en Tommy voorbij gestreefd zijn en Simba dit jaar de populairste kattennaam is.

Lees meer

Tommie populairste kattennaam

Gepubliceerd op: 11-09-2006

Tommie is dit jaar de populairste kattennaam en heeft daarmee Tijgertje van de eerste plaats verdrongen. Tommie stond vorig jaar nog op de vijfde plaats.

Lees meer