Huisdierenverzekering populair Dierendag Cadeau

Heerhugowaard, 4 oktober 2010 – Een ongevallen en ziektekostenverzekering voor de hond of kat is dit jaar een populair Wereld Dierendag cadeau. Dit constateert de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland, Proteq Dier & Zorg.

“Het is al jaren lang een trend dat we in Nederland steeds beter voor onze honden en katten gaan zorgen. Daar hoort het geven van goede medische zorg ook bij. Veel eigenaren willen daar financieel op voorbereid zijn en sluiten voor hun huisdier een ziektekostenverzekering af”, aldus Martijn Meijlink directeur Proteq Dier & Zorg. “In september 2010 zijn er bij Proteq Dier & Zorg 52 % meer nieuwe verzekeringen afgesloten dan in september 2009. In september vooruitlopend op Dierendag zagen we altijd wel een stijging, maar dit jaar is het echt opvallend. Over het hele jaar is er t.o.v. 2009 een stijging van ruim 10 %”.

Huisdierenverzekering volgt trend humane verzekering

Huisdierenverzekeringen zijn een logisch onderdeel geworden van Verantwoord Huisdierbezit. Evenals humane zorgverzekeringen, is er bij huisdierenverzekeringen ook de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten. En onlangs heeft Proteq Dier & Zorg het mogelijk gemaakt om de nota direct uit te keren aan de dierenartspraktijk. Deze routing is vergelijkbaar met die van de humane zorgverzekeraars. De klant hoeft niet meer eerst zelf de nota voor te schieten.

In Nederland al ruim 155.000 honden en katten verzekerd

In totaal zijn er in Nederland nu al circa 155.000 honden en katten verzekerd, waarvan 105.000 bij Proteq Dier & Zorg. Een aantal jaren geleden waren dat er in Nederland nog geen 60.000. De verwachting is dat het aantal verzekerde honden en katten toe zal nemen omdat de eigenaar zich er steeds meer van bewust is dat hij verantwoordelijk is voor het geven van goede medische zorg aan zijn huisdier, ongeacht de kosten.

Terug naar overzicht