Huisdierverzekeraar constateert stijging kanker-onderzoek bij honden en katten

Heerhugowaard, 1 oktober 2013 – De grootste huisdierverzekeraar van Nederland, Proteq Dier & Zorg, constateert de afgelopen jaren een stijging in het aantal onderzoeken voor kanker bij honden en katten. Uit een analyse over 2007 tot en met 2012 blijkt dat het aantal ingezonden declaraties m.b.t. onderzoek naar tumoren bijna verdubbeld is. Deze stijgende trend zet zich ook in 2013 voort.

“We merken dat er in de diergeneeskunde voor honden en katten steeds meer mogelijk is. Ook als het gaat om de behandeling van kanker bij huisdieren. Ondanks dat het aantal ingezonden declaraties m.b.t. onderzoek naar tumoren de afgelopen jaren bijna verdubbeld is, zijn nog niet alle eigenaren zich ervan bewust dat zij hun huisdier regelmatig moeten (laten) controleren op bultjes. Dat moet veranderen, want als de eigenaar er op tijd bij is, vergroot hij de kans op volledige genezing of herstel”, zegt Martijn Meijlink, directeur Proteq Dier & Zorg.

Aanleiding voor de analyse van Proteq Dier & Zorg is de speciale dierendagactie; “Dieren Kankerdag” van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren Utrecht op Wereld Dierendag vrijdag 4 oktober. “Of het nu om mensen of dieren gaat; bij kanker is het essentieel dat je er zo vroeg mogelijk bij bent”, zegt chirurg Jolle Kirpensteijn van het UU Kankercentrum voor Dieren van de UKG, onderdeel van de Universiteitskliniek. “Als je iets niet vertrouwt, al lijkt het nog zoiets kleins: ga naar de dierenarts.“ De huisdierverzekeraar steunt dit initiatief van de UKG van harte, voorkomen is immers beter dan genezen.

Op “Dieren Kankerdag”, vrijdag 4 oktober, bespreken specialisten van het team van het UU Kankercentrum voor Dieren in een gratis ‘check-up’ met de eigenaar de gezondheid van het dier. Er wordt dan vooral gelet op specifieke signalen die op kanker kunnen duiden. Meer informatie voor het maken van een afspraak bij de Universiteitskliniek in Utrecht is te vinden op www.dierenkankerdag.nl

Terug naar overzicht