Op huisdier wordt niet bezuinigd

Heerhugowaard, 28 september 2009 – In Nederland zullen de honden en katten niet leiden onder de recessie. Dat blijkt uit onderzoek van de grootste huisdierenverzekeraar in Nederland, Proteq Dier & Zorg. Uit dat zelfde onderzoek blijkt tevens dat verjaardagsfeestjes voor honden en katten erg in trek zijn.

Naar aanleiding van Werelddierendag heeft de huisdierenverzekeraar onderzocht wat baasjes vinden van Werelddierendag en of er dan iets speciaals gedaan wordt. Een paar opvallende uitkomsten zijn:

  • 94% weet dat Werelddierendag op 4 oktober is
  • 59% vindt lekker eten het favoriete extraatje voor Werelddierendag
  • 47% vindt aandacht / beweging het belangrijkste aspect van de zorg voor hond of kat
  • 97% geeft aan niet te gaan bezuinigen op de zorg van hun huisdier.
De overheid komt er minder goed vanaf. Op de vraag of de inzet van de Nederlandse overheid voor het dierenwelzijn voldoende is, gaf slechts 16% een positief antwoord.

Vieren van verjaardag hond en kat niet meer weg te denken

De verjaardag van de hond en kat wordt in veel gezinnen gevierd. Bij 72% van de hondeneigenaren wordt de verjaardag gevierd; de kat komt er iets minder goed vanaf met “slechts” 58%. Hoewel de hond en kat een prominente plek in het gezin hebben, blijft de Nederlander wel nuchter. Bijna iedereen (99%) geeft aan dat zijn hond of kat er geen weet van heeft dat het Werelddierendag is.

‘Proteq Dier & Zorg is blij met de uitkomsten van het onderzoek,’ aldus directeur Martijn Meijlink. ‘Huisdieren zijn volledig afhankelijk van de mens, en een goede verzorging is het minste wat we ze kunnen geven. Goed om te constateren dat we ondanks de economische situatie niet gaan bezuinigen op de zorg voor ons dier. Wij merken dat ook aan het aantal nieuwe Proteq Dier & Zorg-verzekeringen. We hebben inmiddels meer dan 100.000 honden en katten verzekerd en dat aantal groeit snel. Als je je realiseert dat een medische behandeling als snel 600 tot 700 euro kost, dan is een verzekeringspremie van gemiddeld 15 euro per maand een relatief klein bedrag waardoor je als baasje de beste zorg kunt bieden en tegelijkertijd een hoop (financieel) leed kunt besparen.’

Terug naar overzicht