Simba en Max blijven populairste katten- en hondennaam

Heerhugowaard, 14 augustus 2008 – Dierenverzekeraar en marktleider Proteq Dier & Zorg heeft haar jaarlijkse katten- en hondennamen Top 10 bekend gemaakt. Net als vorig jaar blijft Simba bij de katten de meest populaire naam in Nederland. Simba staat al jaren in de Top 5 van favoriete namen bij katteneigenaren. Vorig jaar was de nummer 1 plaats van Simba de grote verrassing. Hiermee streefde Simba, Tommy en Tijgertje voorbij. Goed voor een tweede en derde plaats zijn Tijgertje en Gizmo.

Hond Kat
1. Max Simba
2. Bo/Beau Tijger(tje)
3. Luna Gizmo
4. Sam Micky
5. Spike Luna

Top 10

Wat opvalt, is dat Luna steeds populairder wordt. Luna heeft in 1 jaar tijd Minoes, Tommy en Max ingehaald in de namen Top 10. Max als kattennaam is gedaald van een vijfde plaats in 2007 naar een zesde plaats in 2008. Tommie staat dit jaar met een 10e plaats nog net in de Top 10. Bij de honden staat Max voor het vijfde achtereenvolgende jaar op 1. Bo blijft dit jaar goed voor een tweede plaats, maar blijkt geen serieuze concurrent voor Max te zijn.

Ook bij hondeneigenaren is Luna een populaire naam en goed voor een derde plaats in de namen Top 10. Proteq Dier & Zorg verwacht dat Luna de komende jaren als hondennaam steeds populairder zal worden en een geduchte concurrent voor Max.

Onderzoeksverantwoording

De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse uit het bestand van circa 100.000 lopende polishouders. De nieuwkomers zijn bepaald op basis van de nieuwe invoer in de afgelopen 12 maanden.

Groeiende belangstelling voor huisdierenverzekeringen

Het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor de hond of kat wordt in Nederland steeds vaker gedaan. Proteq is met haar Dier & Zorg Verzekering marktleider in Nederland. Deze stijging wordt met name veroorzaakt door een toename van de risicobeleving. De eigenaar wil zijn trouwe huisdier in het geval dat nodig is, de beste medische zorg geven. Door het afsluiten van de Dier & Zorg Verzekering is de eigenaar financieel voorbereid op eventuele hoge medische kosten.

Terug naar overzicht