Max populairste hondennaam en Tijgertje weer op nummer 1 bij kat

Heerhugowaard, 29 augustus 2010 – De Nederlander houdt vast aan traditionele namen voor zijn hond of kat. Dat blijkt uit het jaarlijkse Namen Onderzoek van Proteq Dier & Zorg, de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland. Ook de afgelopen 12 maanden is Max voor de hond en Tijger(tje) voor de kat de meest populaire naam.

Hond Kat
1. Max Tijger(tje)
2. Luna Gizmo
3. Diesel Simba
4. Bo Luna
5. Lady Tommy

Opvallendste stijger: Gizmo bij de kat

In 2009 kwam de naam Gizmo voor het eerst in de top 5. Gizmo staat nu met stip op de tweede plaats. Tijger(tje) blijft evenals in 2009 de populairste naam. Bij de hond komt Lady in de top 5 ten koste van Sam. Of die nieuwkomer de nummer één positie van Max kan gaan bedreigen zal volgend jaar moeten blijken.

Kiezen naam is serieuze zaak

Uit reacties van klanten maakt Proteq Dier & Zorg op dat het kiezen van een passende naam voor de hond of kat een serieuze zaak is. Geïnspireerd door vragen van klanten en om nieuwe eigenaren te helpen heeft Proteq Dier & Zorg de Namen Bedenker ontwikkeld: een online hulpmiddel om een passende naam voor de hond of kat te kiezen. Op de site www.proteqdierenzorg.nl staat de inmiddels veelvuldig gebruikte Namen bedenker.

Afsluiten huisdierenverzekering logisch onderdeel “Verantwoord Huisdierbezit”

Proteq Dier & Zorg heeft inmiddels 103.000 honden en katten verzekerd. Vooral de laatste jaren merkt Proteq Dier & Zorg dat de nieuwe eigenaar steeds beter vooraf nadenkt over zijn verantwoordelijkheden als huisdiereigenaar. Het kunnen betalen van medische zorg is daar een vanzelfsprekend onderdeel van. Behandelingen worden steeds uitgebreider en geavanceerder, en dierenartsrekeningen van honderden euro’s zijn geen uitzondering. Door het afsluiten van een huisdierenverzekering is de eigenaar in staat zijn hond of kat goede medische zorg te geven zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

Terug naar overzicht