Regelmatige gebitsreiniging honden en katten populair

Heerhugowaard, 24 januari 2010 – In Nederland besteden mensen niet alleen meer aandacht aan hun eigen gebit, maar ook aan dat van hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierenverzekeraar in Nederland, naar aanleiding van de Maand van het Gebit. Ten opzichte van 2008 is in 2009, 5% meer uitgekeerd aan gebitsbehandelingen bij honden en katten. Vanaf 2007 bedraagt deze stijging maar liefst 40%. Vooral een regelmatige gebitsreiniging is populair. Dit sluit aan bij de maatschappelijke trend dat honden en katten steeds meer een volwaardig gezinslid worden.

De bevindingen van de huisdierenverzekeraar worden bevestigd door dierenarts Stark. Zij is zeer geïnteresseerd in veterinaire tandheelkunde en behandelt bijna dagelijks veel patiënten met gebitsproblemen. In de praktijk merkt zij dat een goede gebitsverzorging een vast onderdeel wordt van de dagelijkse verzorging van het huisdier. “Het is nog niet zo dat iedere hond en kat een dagelijkse poetsbeurt krijgt, maar het wordt wel steeds meer gedaan. Wij stimuleren het in elk geval. Want een gezond gebit is een heel belangrijk onderdeel van een gezond huisdier.”

De top drie van meest gedeclareerde gebitsbehandelingen bij Proteq Dier & Zorg in 2009 waren:
1. Gebitsreiniging
2. Extracties
3. Polijsten

Wortelkanaalbehandelingen komen ook steeds vaker voor, evenals orthodontie. Indien medisch noodzakelijk valt orthodontie ook onder de dekking.

Marktleider Proteq Dier & Zorg merkt de laatste jaren dat baasjes van honden en katten bewuster nadenken over de kosten van medische zorg voor hun huisdier. In staat zijn om je huisdier goede medische zorg te geven is een onlosmakelijk onderdeel van Verantwoord Huisdierbezit. Behandelingen van honderden euro’s zijn geen uitzondering meer. Maar dat geld moet er dan wel zijn. Door het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hond of kat is goede medische zorg gewaarborgd, zonder dat de eigenaar daardoor in financiële problemen komt.

Terug naar overzicht