Slechte adem hond of kat niet meer van deze tijd

Heerhugowaard, 7 februari 2011 – De tijd dat het gewoon was dat honden of katten uit de bek stonken is voorbij. Goede gebitsverzorging bij de hond of kat is namelijk tegenwoordig heel normaal. Dat meldt de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, Proteq Dier & Zorg, naar aanleiding van de Maand van de Gebitsverzorging.

“Hoewel het nog niet zo is dat van elke hond of kat elk halfjaar het gebit wordt gecontroleerd, zien wij wel een toename in het aantal claims op dit gebied. Een goede ontwikkeling, want een gezond gebit voorkomt een hoop gezondheidsproblemen,’ aldus Martijn Meijlink, directeur Proteq Dier & Zorg. ‘Vandaar dat een tweejaarlijkse gebitscontrole en –reiniging vast onderdeel is van ons basispakket. Veel van onze klanten maken hier gebruik van”. Bij Proteq Dier & Zorg zijn op dit moment ruim 109.000 honden en katten verzekerd tegen onverwachte medische kosten ten gevolge van een ongeval en / of ziekte.

Dierenarts Wendy de Waal uit Amsterdam, bevestigt de constateringen van Proteq Dier & Zorg. “In de praktijk waar ik werk maken we meestal een aparte afspraak voor de gebitsverzorging. Honden en katten moeten hierbij namelijk altijd worden verdoofd. In de diergeneeskunde zijn gebitsbehandelingen bij honden en katten de laatste jaren sterk in opkomst. Een wortelkanaalbehandeling of een kroon is echt geen uitzondering meer. Of een beugel veel voorkomt? Bij ons in de praktijk niet, maar ik heb wel begrepen dat dit, als het medisch noodzakelijk en verantwoord is, valt onder de aanvullende dekking van de verzekering en het dus door de verzekeraar vergoed wordt.”

De Maand van de Gebitsverzorging is een initiatief van Pedigree in samenwerking met dierenartsen. Proteq Dier & Zorg steunt dit initiatief omdat goede gebitsverzorging een logisch onderdeel is van Verantwoord Huisdierbezit

Terug naar overzicht