Privacy & Cookie Reglement

Proteq Dier & Zorg en uw privacy

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn. Uw persoonsgegevens verwerken wij volgens de Wet bescherming persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. Meer informatie over deze Wet en Gedragscode vindt u www.verzekeraars.nl/Paginas/Home.aspx

Proteq Dier & Zorg heeft samen met andere ondernemingen behorende tot de groep besloten dat VIVAT Verzekeringen er binnen de groep voor zorgt dat aan de Wet bescherming persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen wordt voldaan. VIVAT Verzekeringen is een handelsnaam van VIVAT N.V. VIVAT N.V.heeft de persoonsregistraties gemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Deze meldingen staan in het register van het College Bescherming Persoonsgegevens en kunt u vinden op: www.cbpweb.nl. Hier kunt u ook nalezen wat wij met uw persoonsgegevens doen.

Waar gebruiken wij uw persoonsgegevens voor?

Als u klant bij ons wordt, rechtstreeks of via uw adviseur, dan vragen wij om uw persoonsgegevens. Wij kunnen uw persoonsgegevens gebruiken om:

  • uw aanvraag te verwerken
  • overeenkomsten met u te sluiten en om die te kunnen uitvoeren
  • statistisch onderzoek te doen
  • te zorgen dat de financiële sector veilig en integer blijft
  • fraude te voorkomen en te bestrijden
  • te voldoen aan de wet
  • de relatie met u te onderhouden en uit te breiden
  • u aanbiedingen te doen
  • deze te delen met zakelijke partners, zoals adviseurs en herverzekeraars
Wat controleren wij als u een verzekering aanvraagt?

Als u een verzekering aanvraagt gebruiken wij uw gegevens om een aantal zaken te controleren. Dit doen we om fraude te voorkomen en zo onze premie betaalbaar te houden voor onze klanten. Wij controleren:

  • uw naam en adresgegevens. Zo checken we of uw adres een zakelijk adres is of een particulier woonadres. Als het een zakelijk adres betreft raadplegen we het KvK-register.
  • uw betaalgedrag. We willen weten of u in de afgelopen 3 jaar te maken heeft gehad met een incassobureau of een deurwaarder.
  • of er bijzonderheden over u bekend zijn in de overkoepelende database van Nederlandse verzekeraars.
  • of u voorkomt op de EU-sanctielijst.
Uitwisselen van uw persoonsgegevens binnen de groep van VIVAT Verzekeringen

Als u klant bent van Proteq Dier & Zorg, zien wij u ook als klant van de ondernemingen die behoren tot de groep van VIVAT Verzekeringen. Wij kunnen in bepaalde gevallen onderling gegevens van klanten uitwisselen. Bijvoorbeeld voor een verantwoord acceptatiebeleid en om fraude te voorkomen. Maar ook als dat nodig is voor de verwerking van uw aanvraag of om een totaaloverzicht te krijgen van de producten en diensten die u heeft bij de ondernemingen van VIVAT Verzekeringen. Daarnaast kunnen we uw gegevens uitwisselen, zodat andere ondernemingen binnen VIVAT Verzekeringen u kunnen benaderen voor financiële diensten en producten. Sommige ondernemingen binnen de groep wisselen geen klantgegevens voor marketingdoeleinden uit.

Samenwerking met adviseurs en franchisenemers

Een aantal ondernemingen van VIVAT Verzekeringen werkt samen met onafhankelijke adviseurs en franchisenemers. Om samen te werken met onafhankelijke adviseurs en franchisenemers moeten uw persoonsgegevens kunnen worden uitgewisseld. Als u bijvoorbeeld een verzekering of spaarrekening via een onafhankelijke adviseur of franchisenemer opent, geeft deze persoonsgegevens zoals naam, adres en woonplaats aan ons door. Ook voor marketingactiviteiten worden persoonsgegevens uitgewisseld met onafhankelijke adviseurs en franchisenemers. Deze activiteiten vinden meestal in onderling overleg plaats.

Doorgeven van uw persoonsgegevens aan de overheid

Soms zijn wij wettelijk verplicht uw gegevens door te geven aan de overheid. Voorbeelden hiervan zijn de belastingdienst, politie, justitie of toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het College Bescherming Persoonsgegevens. Wij zijn hierbij altijd zorgvuldig.


Onze websites en cookies

Proteq Dier & Zorg maakt voor haar website gebruik van cookies. Wij gebruiken hierbij verschillende cookies voor verschillende doeleinden, waarbij u zelf kunt kiezen in welke mate u ons toestemming wilt geven cookies te plaatsen.

Optimaal (geactiveerd)

Deze website zal wel:

  • Cookies voor soepel gebruik van onze site
  • Anonieme statistieken bijhouden
  • Informatie voor persoonlijke advertenties
  • Social media-opties weergeven

Deze website zal niet:

  • Identificeerbare info delen

Kies optimaal

Niet Optimaal (geactiveerd)

Deze website zal wel:

  • Cookies voor soepel gebruik van onze site
  • Anonieme statistieken bijhouden

Deze website zal niet:

  • Identificeerbare info delen
  • Informatie voor persoonlijke advertenties
  • Social media-opties weergeven

Kies niet optimaal

Advertenties

Weigert u cookies met ‘do not track’? Dan zijn de banners die u te zien krijgt niet meer toegesneden op uw interesses en worden vaker herhaald.

Bereken uw premie

Cookie-instelling handmatig aanpassen

Wilt u 100% grip op de cookie-instellingen van uw browser? Dan kunt u die het beste zelf instellen. Lees hier hoe dat werkt.

Onze websites hebben wij zo goed mogelijk beveiligd om misbruik te voorkomen, zodat u de websites veilig kunt bezoeken. Alle medewerkers die uw gegevens kunnen zien, zijn verplicht deze geheim te houden.

Cookies voor een prettig websitebezoek

Wij willen graag dat een bezoek aan onze websites voor u zo prettig en soepel mogelijk verloopt. Vaak zijn daar cookies voor nodig. Dat zijn kleine tekstbestanden die bij uw bezoek aan onze website automatisch op uw computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst.

Wij kunnen u niet altijd direct persoonlijk identificeren aan de hand van cookies. Als u zich niet registreert en verder ook geen persoonlijke gegevens op de website achterlaat, weet de website alleen dat iemand met een bepaalde cookie is teruggekeerd.

Soms is voor een cookie toestemming nodig, vaak ook niet

Wij mogen in principe alleen cookies plaatsen als u daarvoor toestemming heeft gegeven. Deze toestemming vragen wij u via de website. Geeft u hier geen toestemming voor, dan zullen wij de cookies niet langer gebruiken of plaatsen. U kunt cookies ook altijd zelf via de browser van uw computer, tablet of mobiele telefoon verwijderen.

Niet voor alle cookies is toestemming nodig. Voor cookies die noodzakelijk zijn om via internet met u te communiceren of om u een dienst of product te leveren, hoeft u geen toestemming te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cookies om u te herkennen bij een volgend bezoek aan de website. U hoeft dan maar één keer uw gegevens te verstrekken, of uw voorkeuren voor bepaalde diensten of instellingen van de webpagina vast te leggen. Op deze manier verbeteren wij continue de gebruiksvriendelijkheid van onze websites.

Wat doen we verder met cookies?

We gebruiken cookies onder andere om gegevens te verzamelen over het gebruik van de website. Bijvoorbeeld over het aantal bezoekers op onze website. Dankzij cookies kunnen we ook zien welke informatie belangrijk is voor onze bezoekers en welke niet. Zo houden wij de website interessant voor u.

Om de inhoud van een website te personaliseren en een profiel van u te maken, kunnen we tracking cookies gebruiken. U krijgt dan een website te zien die wij op u en uw belangstelling hebben afgestemd. Als u bijvoorbeeld onze webpagina's over hondenverzekeringen of kattenverzekeringen heeft bekeken, dan kunt u aanbiedingen over deze producten te zien krijgen.

Aan de hand van tracking cookies houden we bij welke pagina's u op de website bezoekt en welke zoektermen u invoert. Dit combineren we met andere gegevens zoals de website waar u vandaan komt, de dag en het tijdstip van uw bezoek, de zoekmachine die u gebruikt en bepaalde technische gegevens, zoals uw browserinstellingen en uw besturingssysteem. Deze gegevens leggen we in een profiel vast, dat we iedere keer dat u onze website bezoekt, kunnen aanvullen. Als u al klant bent, kunnen we al bekende klantinformatie aan uw profiel toevoegen. Een profiel delen wij niet met ondernemingen die geen deel uitmaken van VIVAT Verzekeringen. Tracking cookies mogen wij alleen op uw computer, tablet of mobiele telefoon plaatsen als u daarvoor toestemming geeft. Niet al onze websites werken met tracking cookies. Als u geen tracking cookies wilt, dan ontvangt u geen aanbiedingen of informatie die voor u interessant zouden kunnen zijn. Diensten die wij via internet aanbieden, zoals uw persoonlijke account kunt u natuurlijk altijd blijven gebruiken, ook als u geen tracking cookies wilt.

Hoe lang is een cookie geldig?

Veel cookies zijn tijdelijke cookies die automatisch worden verwijderd als u uw browser afsluit. De tijd dat andere cookies op uw computer blijven staan, verschilt per cookie.

Cookies van derden

Wij gebruiken de advertentietechnologie van externe leveranciers om inzicht te krijgen in de effectiviteit van internetadvertenties die wij plaatsen op onze eigen website en op websites van anderen. Voorbeelden van deze leveranciers zijn DoubleClick en Google. De cookies van deze leveranciers worden ook wel ‘third party cookies’ genoemd. Ook voor deze cookies vragen we uw toestemming. Met behulp van deze cookies kunnen we zien via welke website u op onze website bent gekomen. Hiermee kunnen we bepalen hoe effectief onze advertenties op andere websites zijn. Verder gebruiken wij deze cookies om bij te houden welke pagina's u op onze website bezoekt en welke zoektermen u invoert. Deze gegevens leggen wij vast in uw profiel. Wanneer u daarna een andere website bezoekt die gebruik maakt van dezelfde advertentietechnologie als wij, dan wordt de cookie op uw computer vergeleken met de cookie gegevens in onze database. Wij bepalen dan op basis van uw profiel welke advertentie u van ons te zien krijgt op die andere website. Met deze advertentietechnologie worden gegevens over uw gebruik van onze websites opgeslagen bij de externe leveranciers van wie wij deze advertentietechnologie diensten afnemen. De externe leveranciers kunnen niet direct zien welke persoon bij deze informatie hoort.


Cookies aanpassen

Wilt u meer invloed op het gebruik van cookies? Dan kunt u de cookie-instellingen van uw browser zo aanpassen dat:

  • u een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst.
  • cookies van een derde partij worden geweigerd.
  • geplaatste cookies worden verwijderd.

Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari en Opera hebben allemaal hun eigen cookie-instellingen. Door op de betreffende browser te klikken komt u op een pagina waarin u precies leest hoe u uw cookie-instellingen kunt wijzigen. Wilt u cookies van specifieke partijen uitzetten? Dat kan via www.youronlinechoices.eu.


Overig gebruik klantprofiel

Als u een klant van ons bent, dan kunnen wij uw profiel gebruiken wanneer wij u via post, telefoon, sms of e-mail informeren over onze producten of diensten. Heeft u bijvoorbeeld op de website of binnen uw eigen account op internet interesse getoond in een spaarrekening of verzekering, dan kunnen we u via e-mail of post een aanbieding sturen. Uw profiel kan ook worden gebruikt door onze medewerkers, bijvoorbeeld van de afdeling

Klantenservice, zodat zij u beter te woord kunnen staan. Ook hebben wij de mogelijkheid u aan de hand van uw profiel beter te informeren over producten of diensten die voor u interessant zouden kunnen zijn. Wanneer u niet wilt dat uw profiel wordt gebruikt om u via post, telefoon, sms of e-mail te informeren over onze producten of diensten, dan kunt u altijd contact opnemen. De contactgegevens vindt u onderaan dit Privacy & Cookie Reglement.

Social Media

Op onze websites kunnen buttons van Social Media staan, zoals Facebook of Twitter. Dit Privacy & Cookie Reglement geldt niet voor deze Social Media. Het gebruik van Social Media is uw eigen verantwoordelijkheid. Wij raden u aan de privacy regels van deze Social Media goed te lezen, zodat u weet wat er met uw gegevens gebeurt. Veel Social Media aanbieders zijn buiten de Europese Unie gevestigd en slaan uw persoonsgegevens buiten de Europese Unie op. Hierdoor is het mogelijk dat uw persoonsgegevens niet op hetzelfde niveau zijn beschermd als binnen de Europese Unie. Als wij zelf een pagina hebben op één van de Social Media, zoals bijvoorbeeld Facebook, dan geldt dit Privacy & Cookie Reglement wel voor de inhoud van zo’n pagina.

Externe links

Onze website bevat links naar andere externe websites. Dit Privacy & Cookie Reglement geldt niet voor die websites. Wij proberen de externe links actueel te houden en naar de juiste websites te laten verwijzen. We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en de manier waarop daar met uw persoonsgegevens wordt omgegaan. Wij adviseren u altijd na te lezen op welke manier deze andere websites met uw persoonsgegevens omgaan.

Opnemen telefoongesprekken en vastleggen van andere communicatie

Een deel van onze diensten verlenen wij via de telefoon. Deze gesprekken kunnen we in bepaalde situaties opnemen, bijvoorbeeld om opdrachten en transacties te controleren en te onderzoeken, fraude te voorkomen en te bestrijden en om ons personeel te trainen en te coachen. Als dat mogelijk is, dan heeft u het recht om het opgenomen gesprek te beluisteren of daarvan een schriftelijk verslag te ontvangen.

Als u een product of dienst via internet bij ons heeft aangevraagd, dan bewaren wij de gegevens van de aanvraag. Verder kunnen wij besluiten uw klikgedrag tijdens en na het invullen van de aanvraag te bewaren om fraude te voorkomen. Op die manier kunnen wij zien of een aanvraag misschien niet naar waarheid is ingevuld. Bijvoorbeeld wanneer een verzekering, die in eerste instantie was afgewezen, alsnog is geaccepteerd omdat later bepaalde antwoorden in de aanvraag gewijzigd zijn.

Raadplegen databank Stichting CIS

Verzekeringsmaatschappijen die in Nederland werken, leggen verzekeringsgegevens vast in het Centraal Informatiesysteem. Stichting CIS beheert deze databank. De stichting is gevestigd aan de Bordewijklaan 2, 2591 XR in Den Haag. Verzekeringsmaatschappijen van VIVAT Verzekeringen, kunnen uw gegevens inzien en vastleggen in het Centraal Informatiesysteem. Dit gebeurt om een verantwoord acceptatie-, risico- en fraudebeleid te voeren. Zie voor meer informatie www.stichtingcis.nl. Daar vindt u ook het privacyreglement van Stichting CIS.

Wilt u informatie over uw persoonsgegevens?

U kunt ons vragen welke persoonsgegevens wij van u verwerken. Dit recht is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Binnen vier weken ontvangt u dan een overzicht van uw persoonsgegevens. Wij kunnen hiervoor een vergoeding vragen. U kunt ons vragen onjuiste gegevens te wijzigen of uw gegevens aan te vullen. Als u vindt dat persoonsgegevens verwijderd moeten worden, bijvoorbeeld omdat deze in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens zijn, kunt u ons dat ook laten weten. De contactgegevens vindt u onderaan dit Privacy & Cookie Reglement.

Wijziging van het Privacy & Cookie Reglement.

We kunnen dit Privacy & Cookie Reglement aanpassen. Dat doen we bijvoorbeeld als de wet of het beleid wijzigt. Wij raden u daarom aan het Privacy & Cookie Reglement regelmatig opnieuw te bekijken bij een bezoek aan onze website.

Vragen of inlichtingen?

Heeft u vragen over dit Privacy & Cookie Reglement of wenst u meer informatie over uw persoonsgegevens? Dan kunt u contact met ons opnemen. Dan kunt u contact met ons opnemen via: Proteq Dier & Zorg, Burgemeester Rijnderslaan 7, 1185 MD Amstelveen. Postadres: Postbus 9600, 1800 GP Alkmaar. U kunt ook bellen tijdens kantoortijden via 072 5180280.